In vijf stappen op weg naar Jouw Persoonlijke Opruimingsproject (Stap 5)

In vijf stappen op weg naar Jouw Persoonlijke Opruimingsproject (Stap 5)

De voorgaande stappen vormden samen een proces naar een lichter, luchtiger, prettiger vertrek, zonder risico’s op struikelen. Ruimte in je hoofd; weten waar dingen liggen, weten wat je hebt. We hebben alleen nog maar de oppervlakkige items aangepakt en kijk wat een verschil. De laatste, zeer belangrijke stap is: HOUDEN ZO!!

Ga vanaf nu meteen anders te werk: gooi nooit meer zomaar gedachteloos iets neer; voor je 't weet is er weer een enorme stapel troep. Zodra je iets in handen hebt (post; kleding; gebruiksvoorwerp) beslis je meteen wat je ermee gaat doen en je handelt het zo mogelijk meteen af of ruimt het meteen op. Maak vaste plekken voor bepaalde categorieën spullen, zoals brieven, rekeningen; tijdschriften, etc.
Kleding wordt niet meer de hele week op een stoel gegooid of op de grond, maar meteen uitgezocht: was, kast, stomerij, repareren, etc., en het wordt dan ook daadwerkelijk meteen naar de desbetreffende bestemming gebracht. Zo houd je huis en hoofd luchtiger en ordelijker.

Het voelt goed, om rommel onder controle te hebben. Om zelf de baas te zijn over je spullen en om alles meteen terug te kunnen vinden als je't nodig hebt. En om meteen te weten wat je hebt, in plaats van al die spullen waarvan je niet eens meer wist dat je ze bezat. Je gaat vanaf nu dan ook veel minder impulsaankopen doen. Van het geld dat je daarmee overhoudt, ga je een keertje lekker lunchen of koffiedrinken, of je hoopt er ordners, opbergmapjes, opbergdozen etc. voor.
Vanaf nu gaan wij OPGERUIMD door het leven!

Voor het aanpakken van de kasten en laden maken we binnenkort een ander artikel.

Succes en veel opruimplezier!

Andere delen in deze serie

Toegevoegd op: 22-01-2009 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.