OPRUIMING!

OPRUIMING!

Tja... erg actueel in januari... de etalages schreeuwen het uit. De winkels willen van hun oude spullen af, zodat ze een nieuw begin kunnen maken. Dat zou jij ook eens moeten doen. Niet morgen, volgende week, volgende maand, volgend jaar.... maar NU.

Wist je, dat de toestand in je huis een afspiegeling is van de toestand in je hoofd? Oei. Confronterend? Chaos in je huis; chaos in je hoofd... doorbreek die cirkel en ga opruiming houden. Begin bij je huis - of kantoor, of andere plek waar het een chaos is; de plek waar je de meeste tijd doorbrengt is het eerst aan de beurt. Je zult merken: als je eenmaal bezig bent, krijg je ook meer rust in je hoofd. Daardoor komt er weer energie vrij voor nieuwe projecten; nieuwe inzichten; rust in de tent!
Vaak stellen we zulke dingen uit omdat we er tegenop zien, terwijl het - als je eenmaal bezig bent - erg mee blijkt te vallen. Weet je niet hoe je het aan moet pakken en ben jij zo iemand die de rommel alleen maar oppakt; inkijkt en vervolgens teruglegt of verplaatst? Dat gaan wij nu doorbreken. We gaan je helpen om een plan op te stellen, zodat je gericht kunt beginnen, in plaats van maar lukraak iets te grijpen, er glazig naar te kijken en weer weg te leggen.

Wist je trouwens, dat overgewicht en rommel om je heen en in je huis - en dus in je hoofd - met elkaar te maken kunnen hebben? Dat pantser om je heen, in de vorm van vet, staat symbool voor "vasthouden"; bang zijn om dingen los te laten. En zo ziet het er dus ook in je huis en in je hoofd uit.
Kortom: werk aan de winkel.

We geven je binnenkort een lijstje met snelstart-tips zodat je aan de slag kunt. Heel geleidelijk en met beleid, zodat je jezelf langzaam, maar zeer zeker uit de chaos kunt bevrijden.

Pagina's in deze serie:

Toegevoegd op: 13-01-2009 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.