Pasta met kip, geitenkaas en doperwten

Pasta met kip, geitenkaas en doperwten

Een lekker recept voor pasta met kip, doperwten en geitenkaas. Het is in een half uurtje te bereiden. De hoeveelheden die in dit recept worden gebruikt zijn geschikt voor vier personen (als diner).

Benodigdheden

  • ca. 300 gram (mais-)kipfilet
  • 1 liter kippenbouillon
  • 350 gram pasta (bijvoorbeeld penne)
  • 250 gram doperwten (diepvries)
  • 1 courgette, in blokjes
  • 250 ml slagroom of slankroom of soja cuisine
  • ca. 6 zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel groene pesto
  • zout en versgemalen peper
  • 100 gram geitenkaas, verkruimeld

Bereidingswijze

  • Kook de kipfilet in de bouillon in een gesloten pan gaar in ca. 20 minuten.
  • Schep de kipfilet met een schuimspaan uit de pan en snijd hem in blokjes of reepjes.
  • Kook de pasta gaar in de bouillon en kook de laatste 5 minuten de doperwten en courgette mee.
  • Verwarm de (slag-)room in een steelpan. Giet de pasta en groentes af, laat ze uitlekken en doe ze in een schaal. Schep er de zongedroogde tomaatjes en de pesto door. Roer er de blokjes kip en de room door en breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi tot slot het gerecht met de verkruimelde geitenkaas.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Voedingswaarde per persoon

eiwit 47 gram, vet 36 gram, koolhydraten 78 gram, 824 kilocalorieen, 3461 kJ

Tip:

Je kunt in plaats van geitenkaas ook versgeraspte Parmezaamse kaas nemen.

Toegevoegd op: 21-05-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

n.bakay schreef:

het smaakt heerlijk. een makkelijk recept en gezond.

# 20/02/2009

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.