Pasta met tomaten

Pasta met tomaten

Een recept voor pasta met tomaten uit de oven. Dit recept is geschikt als hoofdmaaltijd voor vier personen, en binnen een half uur te bereiden.

Ingrediënten

  • 1 kilogram trostomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • peper en zout
  • 350 gram penne
  • een bosje (platbladige) peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Ontvel de tomaten door ze kruiselings in te snijden en even in kokend water te leggen. Laat ze vervolgens afkoelen in koud water en velletje verwijderen. Snij de tomaten in dikke plakken en maak daarna van de peterselie en de knoflook een fijn mengsel.
  • Vet een ruime ovenschaal in met een beetje olijfolie. Bedek de bodem met plakken tomaat. Bestrooi de tomaten met het peterseliemengsel, en naar smaak met peper en zout en olijfolie. Ga zo verder met laagjes tomaat en peterseliemengsel tot de schaal gevuld is. Eindig met het peterseliemengsel en de olijfolie.
  • Laat het tomatenmengsel in de oven op 200 graden in ongeveer een half uur gaar worden.
  • Kook ondertussen de pasta, zoals omschreven op het pak. Meng de pasta met de tomaten in de ovenschaal. Bestrooi het tenslotte met een gewenste hoeveelheid Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

  • Energie: 1970 kJ, 470 kcal
  • Koolhydraten: 68 gram
  • Eiwitten: 17 gram
  • Vezels: 7 gram
  • 14 gram vet (waarvan 3 gram verzadigd vet, 9 gram enkelvoudig onverzadigd vet, 2 gram meervoudig onverzadigd vet)
Toegevoegd op: 25-04-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Dejjsiiree `` schreef:

hmm.... gOed vOOr m'n prOject :S

# 21/10/2009

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.