Picknicken

Picknicken

Tja... het moest toch een keer zomer worden... geniet er maar van, want voor je het weet, is het weer voorbij. Ga lekker naar buiten, erop uit. Haal de picknickmand van zolder, neem je gezin, vrienden en/of familie mee en zoek een prachtig plekje uit. Denk erom: pas op voor koeienvlaaien en mierennesten!

Er zijn tegenwoordig allerlei koeltassen en -tasjes voor eten (denk ook eens aan lekker fruit; een koelkastdoosje met goedgekoelde fruitsalade) en er zijn er ook speciaale voor grote flessen.

Dit isolatiemateriaal is vaak ook geschikt voor warme dranken.

Vergeet de vochtige doekjes niet, voor de plakhandjes, en gooi na afloop uiteraard al het afval in de prullenbak of neem het weer mee naar huis.

Hier wat suggesties voor heerlijke sandwiches:

Sandwich met tuinkers

Besmeer 2 boterhammen (bij voorkeur meergranen of volkoren) met boter. Leg op 1 boterham een stevig slablad en daarop behoorlijk wat tuinkers.

Besprenkel dit met een paar druppels citroensap. Leg nu de andere boterham erop en snij de boterhammen schuin doormidden.

NB: je kunt er ook brie of geitenkaas aan toevoegen.

Sandwich met rosbief

Besmeer 1 boterham (bij voorkeur meergranen of volkoren) met mosterd en een andere boterham met honing. Leg op 1 van de boterhammen wat plakjes rosbief en bestrooi met peper en zout. Leg dan de andere boterham erop en snij ze schuin doormidden.

NB: je kunt de mosterd weglaten en ook hier kiezen voor geitenkaas of brie, in plaats van rosbief.

Sandwich met zalm

Besmeer 2 boterhammen (bij voorkeur meergranen of volkoren) met mierikswortelkaas. Leg op 1 boterham een plakje gerookte zalm en daarop wat dunne plakjes komkommer. Dek dit af met nog een zalmplakje en daarbovenop de tweede boterham. Sij de boterhammen schuin doormidden.

NB: mierikswortel heeft een behoorlijk sterke smaak, waar niet iedereen van houdt. Smeer er dus ook gewoon een paar met boter.

Uiteraard kun je naar hartelust variëren en zelf de heerlijkste sandwiches bedenken!

Toegevoegd op: 16-07-2007 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.