Qi Gong

Qi Gong

Veel mensen hebben gehoord van de bewegingsoefeningen die Qi Gong genoemd worden en die preventief werken op je gezondheid. Wat veel mensen niet weten is dat er ook een medische vorm van Qi Gong bestaat. Het is een hele krachtige geneeswijze, die werkt met kleuren, symbolen, bewegingen en gedachtenkracht.

Relatief gezien zijn er niet veel beoefenaars van deze methode. De methode werkt bijzonder krachtig in het geval van gewrichtsproblemen:

  • tennisarmen
  • voetbalknieen
  • enkelproblemen

Ook frozen shoulders worden er in ca. 3-5 behandelingen met goed resultaat mee behandeld. Ook als al diverse andere behandelwijzen zijn geprobeerd en als het probleem al langer bestaat. Ook werkt het heel goed op bijvoorbeeld het carpaal tunnelsyndroom.

Meestal is na behandeling geen operatie meer nodig.

Door: Ellen Heinsen, Reiki Master, Praktijk voor Oosterse geneeswijzen en Hypnotherapie.

Toegevoegd op: 30-04-2007 | Categorie: Alternatieve Therapieën | Printversie

Reacties op dit artikel

yvonne schreef:

ik heb ergens gelezen dat je ook af kunt vallen met qi gong ademhalinstechnieken is dat waar?

# 15/04/2008

Anneke schreef:

Ik begin binnenkort met deze methode, ben ook heel benieuwd, schijnt hele goede resultaten te leveren

# 13/05/2008

Jennie schreef:

Hoi Anneke, Heb je nog resultaten geboekt met Qi gong afslanken? Heb het in 1997 willen doen, maar te weinig dicipline. Ben in Amsterdam geweest bij Tang, boekje meegekregen. Boekje kwam ik vorige week tegen en ben vandaag begonnen. Volgens dat boekje mag je HELEMAAL niet eten, wel water/thee, 's middags 1 stuk fruit en 's avonds een klein beetje soep. Kijk ik op de site van qigongcentrum mag je gewoon eten wat je nodig bent. Maar ben erg nieuwsgierig naar jouw resultaat.

# 03/02/2009

jennifer schreef:

Hoi Jennie, Heeft "Tang" een website? Waar kan ik meer informatie vinden? Werkt het inmiddels al voor het afslanken? Groetjes Jennifer

# 22/05/2009

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.