Artisjokken gevuld met couscous van Kamut

Artisjokken gevuld met couscous van Kamut

Na het artikel van gisteren over Kamut, vonden we het tijd voor een recept waarin Kamut wordt gebruikt. De hoeveelheden die in dit recept gebruikt worden zijn geschikt voor een hoofdmaaltijd voor vier personen.

Benodigdheden

  • 4 artisjokken
  • 100 gram couscous van Kamut
  • Olijfolie
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 2 sjalotjes
  • Zwarte peper of driekleuren peper
  • Verse Provençaalse kruiden: tijm, marjolein, rozemarijn

Bereidingswijze

Stoom de artisjokken of kook ze 20-30 minuten in water.
Open ze. Begin met de buitenste bladeren en verwijder de draden in het midden. Hou ze warm.

Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Voeg een scheutje olijfolie toe. Snij de aubergine en de courgette in blokjes. Pel de tomaat, verwijder de zaadjes en snij deze eveneens in kleine blokjes. Snipper de sjalotjes en fruit ze in een wat olijfolie. Voeg de groenten toe en kruid ze met de peper en de fijngehakte kruiden. Laat het geheel 10 minuten sudderen. Roer de couscous door het groentemengsel en vul hiermee de artisjokken. Serveer direct.

Zie ook het hoofdartikel: Kamut: een klassieke graansoort.

Toegevoegd op: 30-10-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.