Artisjokkensoep met geitenkaas

Artisjokkensoep met geitenkaas

Vandaag een bijzonder soepje met artisjokken; weer eens iets anders! Voor vier personen als lunchgerecht.

Benodigdheden:

  • 6 artisjokken, in kwarten gesneden (top, buitenste harde blaadjes, hooi en steel verwijderd)
  • 2 teentjes knoflook, half glas olijfolie, 7 dl groentebouillon, 1 eetlepel peterselie, fijngehakt

erbij:

  • 8 sneetjes stokbrood
  • 8 plakjes geitenkaas
  • peper, versgemalen.

Bereiding:

Doe alle ingrediënten voor de soep, behalve de peterselie, in een grote pan en laat 20-30 minuten zachtjes sudderen. Rooster intussen de sneetjes stokbrood en leg de plakjes geitenkaas erop. Breng op smaak met verse peper. Schep de soep in kleine kommen, strooi de peterselie erover en serveer met de stokbroodjes met geitenkaas.

Toegevoegd op: 16-12-2008 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.