Blini's met roereieren en zalmeitjes

Blini's met roereieren en zalmeitjes

Blini's zijn te koop bij delicatessenzaken. Je kunt ook prima gewoon geroosterd brood gebruiken voor dit gerecht. Liefst volkoren brood uiteraard. Blini's zijn rond, dus is het de bedoeling dat je de geroosterde boterhammen ook een ronde vorm geeft. Als hulpmiddel kun je een rond bakje of schaaltje gebruiken om de vorm te snijden.

(lunchgerecht voor 6 personen)
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten.

Benodigdheden:

  • 6 rondjes geroosterd brood of 6 blini's, groot model
  • 8 eieren
  • 1 tot 2 eetlepels zalmeitjes
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels bladpeterselie, fijngesneden
  • eventueel peper en/of zout naar smaak

Bereidingswijze:

  • Bereid de blini's volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (ze dienen verwarmd te worden).
  • (Of rooster de boterhammen en snijd er ronde vormen uit).
  • Laat in een pan met een dikke bodem 15 gram van de boter smelten.
  • Breek de eieren in een schaal en voeg er 35 gram boter, eventueel peper en/of zout, en 1 eetlepel water bij. Klop dit geheel los met een vork.
  • Giet dit over in de klaarstaande pan en laat dan heel langzaam de eieren stollen, met de hittebron op laag.
  • Gebruik eventueel een vlamverdeler. Belangrijk is om alsmaar te blijven roeren totdat de eieren op het punt staan om te stollen. Let erop dat het mengsel smeuïg blijft.
  • Serveer op een mooie schaal of op bordjes en voeg wat peterselie toe.
  • Garneer tenslotte met de zalmeitjes.

Bevat per portie: ongeveer 225 kCal.

Toegevoegd op: 13-04-2009 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.