Handgemaakte kokosbonbons

Handgemaakte kokosbonbons

Kokosolie is een rijke bron van zogenaamde MCT's. Het beschermt je tegen bacteriën, schimmels en virussen. Het helpt je je weerstand te vergroten en kokos draagt ook nog eens bij aan het behoud van een mooi en jong uiterlijk; het ondersteunt de darmflora, de darmwand en de spijsvertering. Reden genoeg dus om een recept voor kokosbonbons op de site te plaatsen.

Deze bonbons maak ik zelf geregeld. Het is even experimenteren hoe je ze het lekkerst vindt, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Ik ben begonnen met een ijsblokjesvorm om ze te maken, en dat is prima, maar ze zijn er wat moeilijk uit te halen.

Beter werken de speciale siliconen-bonbonvormpjes. Bij de beter gesorteerde kookwinkel zijn ze in allerlei vormen te krijgen. Zo maakten wij ze in deze speciale kerstboom-vorm:

Kerstboomvorm BonBons

LET OP: kokosolie wordt vloeibaar bij 26 graden. Je moet de bonbons dus in de koelkast bewaren en pas tien minuten voor gebruik eruit halen. Zodra je ze in je hand neemt, smelten ze uiteraard al, want jouw lichaamstemperatuur is rond de 37 graden!

Ingrediënten (voor 10-12 bonbons)

  • 200 ml Aman Prana Kokosolie (biologisch; koudgeperst; potje ca. 400 ml) (natuurvoedingswinkel)
  • 2 grote plakken (100gram p.st.) hele pure chocolade, minstens 70% cacao

Optioneel:

  • halve dessertlepel honing,
  • gehakte walnoten,
  • wat chocoladeschaafsel
  • geraspte kokos
  • sinaasappel- en/of vanille- en/of gember-essence - LET OP! een druppeltje is genoeg!

Bereidingswijze

Doe de olie in een magnetronschaal en breek de chocola in grove stukken. Voeg - indien gewenst - de honing en essences toe. Verwarm 1 minuut op vol vermogen, roer goed door en laat vijf minuten staan. Mocht het geheel nog niet totaal gesmolten zijn, zet het dan nog even terug.

Laat ietsje afkoelen en roer er dan de nootstukjes en chocoladekruimels door, indien gewenst.

Schep dan de vormpjes vol en zet ze eerst een uurtje in de koelkast om op te stijven. Laat ze vervolgens minimaal 2 uur in de vriezer staan. Zet ze daarna nog even terug in de koelkast. Wip de bonbons uit de vormpjes in een koelkastdoosje. Raak hierbij de bonbons zo min mogelijk aan vanwege het "smeltingsgevaar".

De bonbons kunnen een paar weken bewaard worden. Ik vind ze zelf zo lekker, dat ik er elke avond eentje mag hebben bij de koffie. (Ter vervanging van een toetje! Hmmm, heerlijk, echt een feestje!). Ik heb dus tegenwoordig een grote pot kokosolie, van ca. 1700 ml, en maak zo'n 40 bonbons tegelijk. Ga aan de slag en kijk wat je het lekkerst vindt!

Zie hier een foto van het eindresultaat:

Zelfgemaakte kokosolie bonbons

Toegevoegd op: 07-12-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

edith groen schreef:

ga zo door

# 17/03/2009

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.