Bouillon van geroosterde groente

Bouillon van geroosterde groente

Een recept voor een lekkere gezonde bouillon van geroosterde groenten. Deze bouillon is tevens ideaal als basis voor een sausje, of gewoon puur, bijv. over rijst. Het blijft 1 week goed in de koelkast, en 1 maand in de vriezer. De hoeveelheden die in dit recept worden gebruikt zijn geschikt om 1 liter bouillon te maken.

Benodigdheden

  • 6 teentjes knoflook, ongepeld
  • 3 wortelen, schoongemaakt, geschrapt en in plakjes of blokjes gesneden
  • 2 rode uien, gepeld en in vieren
  • 2 pastinaken, schoongemaakt, geschrapt en in plakjes of blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, schoongemaakt in in stukjes
  • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 prei, gewassen en grof gesneden
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 vers laurierblad

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 200°C/gasstand 6
  • Doe alle ingrediënten in een ovenschaal en rooster ze 40-45 minuten.
  • Verwijder de knoflook en doe de overige ingrediënten in een grote pan.
  • Schenk er 1,25 ltr. water bij en breng aan de kook. Knijp nu de knoflook uit in de bouillon.
  • Temper de hittebron en laat de bouillon 45 minuten zachtjes pruttelen.
  • Zeef de bouillon en laat afkoelen.
Toegevoegd op: 08-12-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.