Cadeaupakketjes met prei en zalm

Cadeaupakketjes met prei en zalm

We hebben een Valentijnsspecial gemaakt, waarbij we eens wat meer aandacht besteden aan dit gebeuren en wat het met je lijf doet. Tevens hebben we een vijftal recepten voor je, met HARTige gerechten, met mooie rode accenten: snel, feestelijk en gezond. Geniet ervan! Zie ook de cadeaupakketjes elders op de site; ook ideaal voor Valentijn - geschenkjes op zich!

(Hoofdgerecht, 4 personen)

Bereidingstijd: ca. 10 minuten, plus 20 minuten extra oventijd.

Benodigdheden:

  • 4 Zalmfilets van ca. 75 gram elk
  • 4 stengels prei, in grove stukken gesneden (goed wassen!)
  • 1 rode ui, in hele dunne ringen gesneden
  • Zakje aardappelschijfjes, panklaar
  • visbouillon, van tablet, ca. 100 ml
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Halve eetlepel mosterd
  • Zalke dille (ca. 2 eetlepels, fijngehakt), of theelepel gedroogde dille
  • Evt. zout (liever niet) en versgemalen peper
  • Vier stukken aluminiumfolie of vetvrij bakpapier, ca. 30 bij 30 cm
  • bindtouw (speciaal keuken-bindtouw)

Bereidingswijze:

  • Oven voorverwarmen tot 225° C.
  • Intussen de aardappelschijfjes bereiden in de magnetron volgens de instructies op de verpakking. Houd max. 5 minuten verwarmingstijd aan.
  • Leg de stukken bakpapier of alu-folie klaar. NB: vet de alu-folie even in met wat olie.
  • Verdeel de schijfjes dan over het midden van de stukken alu-folie of pakpapier en bestrooi met versgemalen peper en eventueel zout naar smaak.
  • Maak dan een mengsel van de olie, mosterd en dille en voeg versgemalen peper toe (evt. zout naar smaak)
  • Wrijf de zalmfilets vervolgens in met dit mengsel en leg ze dan op de plakjes aardappel. Verdeel dan de rode ui en de prei hierover.
  • Schenk dan de verwarmde bouillon erover en vouw de vellen folie of bakpapier omhoog rondom de zalm. Bind ze met het touw goed dicht tot pakketjes.
  • Leg de pakketjes dan op de bakplaat, schuif die in het midden van de voorverwarmde oven. Laat het geheel dan in 20 minuten gaar worden.
  • Leg dan de pakketjes op de borden en vouw ze open (denk erom: de inhoud is heet en stomend!), maar laat uiteraard de "verpakking" er omheen.
  • Een groene salade met tomaatjes staat hier prachtig bij en smaakt heerlijk!
Toegevoegd op: 11-02-2009 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.