Cajunsalade met gerookte kip en surimi

Cajunsalade met gerookte kip en surimi

Krijg je deze zomer veel visite? Hier een feestelijke salade, laat ze mee-eten op het terras! De hoeveelheden in dit recept zijn geschikt voor 10 tot 15 personen.

Benodigdheden

  • 750 gram bleekselderij, in boogjes
  • 750 gram paprika (rood, geel en groen), gesnipperd
  • 750 gram (winter)wortel, in reepjes
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1 Spaans pepertje, fijn gesnipperd
  • 1 flesje cocktailsaus
  • 1 bosje verse peterselie of koriander, fijngehakt
  • 14 gram verse bieslook, in stukjes van 1 cm
  • 500 gram gerookte kipreepjes
  • 500 gram surimi, in stukjes van 1 cm

Voorbereiding

Breng in een ruime pan circa 3 liter water aan de kook. Schep (in gedeeltes) de bleekselderij, winterwortel en paprika erin en kook ze 2-3 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit de pan in een vergiet en spoel ze af onder stromend koud water. Meng ui en Spaans pepertje door de cocktailsaus.

Bereiding

Meng de gekookte en afgekoelde groentes met peterselie, bieslook, gerookte kip, surimi en saus.

Mocht de saus was te dik uitgevallen zijn, voeg dan eventueel wat water toe.

Tip: Serveer hier (vers afgebakken) stokbrood met kruidenboter bij.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten (inclusief voorbereidingstijd)

Voedingswaarde per persoon (uitgaand van 10 personen): eiwit 27 gram, vet 10 gram, koolhydraten 10 gram, 238 kcal (1000 kJ).

Andere recepten in deze serie

Toegevoegd op: 23-07-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.