Carpaccio... maar dan vegetarisch!

Carpaccio... maar dan vegetarisch!

Ben je voornemens om als voorgerecht carpaccio te serveren, op de "klassieke" manier, met vlees, en heb je onder je gasten ook vegetariërs, wat is er dan leuker en attenter dan die ook carpaccio voor te zetten, maar dan wel de vegetarische versie...? Vandaag hebben we een recept voor carpaccio, geschikt voor zes personen.

Benodigdheden

Voor het gerechtje zelf:

  • 1 kilo verse rode bietjes
  • 100 gram rucola sla
  • 200 gram zachte, verse geitenkaas
  • 3 eetlepels olijfolie

En voor de dressing:

  • een half uitje, in dunne ringen
  • 1 grote sinaasappel
  • een half kaneelstokje
  • eventueel wat honing
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 2 eetlepels water
  • 1 cm verse gember, geraspt of fijngehakt
  • een kwart theelepel kummel- of komijnzaadjes

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • Bietjes in een ovenschaal doen en een scheutje water toevoegen.
  • Schaal afdekken en de bietjes gaar laten worden in de oven, ca. 1-1¼ uur.
  • Bietjes af laten koelen. Pellen en in plakjes snijden.
  • Tot gebruik bewaren in de koelkast.

Voor de dressing: Schil van sinaasappel raspen en vrucht schillen. Vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Sinaasappelstukjes, uiringen, kummel- of komijnzaadjes, kaneelstokje, gemberrasp of -stukjes, azijn, water en honing in een steelpannetje aan de kook brengen; tien minuten zachtjes laten koken en daarna laten afkoelen.

Bereidingswijze

Bietenplakjes en dressing op kamertemperatuur laten komen. Dressing vervolgens naar smaak mengen door olijfolie en evt. zout en peper toevoegen.

Plakjes biet verdelen over zes borden en een deel van de dressing erover sprenkelen. De rucolasla en de geitenkaas over de bietjes verdelen en het restant van de dressing erover druppelen.

NB: voor de visliefhebbers kun je in plaats van de geitenkaas rivierkreeftjes toevoegen (supermarkt, in doosje, koeling)

Toegevoegd op: 25-12-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.