Citrusdressing

Citrusdressing

Een recept voor een citrusdressing voor bij een salade. De hoeveelheden die in dit recept gebruikt worden zijn geschikt voor een grote voorraad voor 8 personen of meerdere dagen; 4 dagen te bewaren in de koelkast.

Benodigdheden

  • 1 dessertlepel olijfolie, extra vierge
  • 3 eetlepels water
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sinaasappelsap of multivitaminesap (mag ook uit pak zijn, bijv. Coolbest, liefst wel zonder toegevoegde suikers)
  • 1 dessertlepel Ume Su Japanse pruimenazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • wat gedroogde basilicum
  • gemalen drie-kleuren peper uit de molen
  • Vogel kruidenstrooisel

Bereidingswijze

klop dit alles goed door elkaar en proef. De eerste keer is het wat zoeken; beetje meer van het een of ander. Geen enkel probleem als je iets te overheersend vindt; beetje water of sap erbij en het is weer prima. Afdekken en bewaren in koelkast. Uur voor gebruik op kamertemperatuur wegzetten.

Toegevoegd op: 09-12-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.