Druivensalade met kip en geitenkaas

Druivensalade met kip en geitenkaas

Een recept voor een druivensalade met kip en geitenkaas, geschikt als voorgerecht of lunchgerecht voor vier personen. Het is in slechts 25 minuten te bereiden.

Benodigdheden

  • 1 kleine krop eikenbladsla
  • 150 gram gerookte kipfilet (vleeswaren), in reepjes
  • 100 gram blauwe druiven
  • 100 gram witte druiven
  • 1 rode ui, in smalle ringen
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 150 gram geitenkaas, in blokjes

voor de dressing:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 eetlepel medium dry sherry
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • versgemalen peper en eventueel zout

Voorbereiding

Pluk en was de sla en verdeel over 4 borden.
Schik daarop de kipreepjes, druiven, uiringen, walnoten en geitenkaas.

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de dressing en giet deze over de salade.

Overige gegevens

  • Bereidingstijd: ca. 25 minuten.
  • Voedingswaarde per persoon: eiwit: 24 gram, vet 31 gram, koolhydraten 10 gram, 415 kcal 415 (1743 kJ).

Tips

  • Voor een vegetarische variant kun je de kip weglaten en bijvoorbeeld 150 gram gebakken champignons toevoegen
  • Dit kan uiteraard ook MET de kip
  • Roomkaas of feta is ook heel geschikt i.p.v. geitenkaas
Toegevoegd op: 10-06-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.