Eenpansgerecht: Geroosterde groenten

Eenpansgerecht: Geroosterde groenten

Dit gerecht is makkelijk te maken en kost slechts 15 minuten bereidingstijd. De kook- en baktijd bedraagt 30-40 minuten. Geschikt voor 8 personen, dus wederom ideaal als last-minute kerstdiner.

Ingrediënten

  • 12 sjalotjes, gepeld
  • 350 gram elk van de volgende groenten:
    pastinaak, wortel, knolselderij en koolraap, schoongemaakt en in dikke repen of plakken gesneden
  • 3 eetlepels gehakte verse kruiden, zoals rozemarijn en platte peterselie
  • 3 eetlepels milde olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven tot 190°C of gasstand 5.
  • Doe alle groentes in een grote braadslede met ongeveer de helft van de kruiden, plus de olijfolie, azijn en eventueel zout en peper naar smaak.
  • Mix met de handen alle ingrediënten en verdeel ze dan zo gelijkmatig mogelijk over de braadslede.
  • Rooster 30-40 minuten bovenin de oven; keer de groenten halverwege de tijd. De groenten zijn goed als ze zacht aanvoelen en beginnen te bruinen aan de buitenkant.
  • Roer het restant van de kruiden erdoor.

Voedingswaarde per portie

109 kcal, 5 g vet (waarvan 1 g. verzadigd), 14 g koolhydraten (waarvan 11g suikers)

Toegevoegd op: 23-12-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.