Gegrilde groene asperges

Gegrilde groene asperges

Vandaag een lekker en gezond recept voor gegrilde en gezonde asperges. Dit recept is geschikt voor 2 personen als hoofdmaaltijd. Het is snel en eenvoudig te bereiden, in slechts twintig minuten.

Benodigdheden

  • 200 gram groene asperges
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram
  • bacon, uitgebakken plakjes
  • 1 eetlepel blanke hazelnoten

Voorbereiding

Snijd een stukje van de onderkant van de asperges.
Dunne asperges hoeven niet geschild te worden; het verdient de voorkeur om de dikkere exemplaren wel te schillen.

Bereidingswijze:

  1. Doe 2 eetlepes olie in een grillpan. Verhit de olie en zorg dat die zich helemaal over de bodem van de pan verspreidt.
  2. Temper de hittebron.
  3. Leg de asperges nu naast elkaar in de pan en grill ze in ongeveer 8 minuten beetgaar. Draai ze tijdens het grillen regelmatig om. Leg ze op een bord of langwerpige schaal en leg er de warme, knapperige baconplakjes bovenop. Garneer het gerecht met de hazelnoten.

Voedingswaarde per persoon

Tips

  • de bacon kun je vervangen door plakjes Parmezaanse of oude kaas
  • voor een extra bijzondere smaak kun je het gerecht nog besprenkelen met 2 theelepels notenolie of witte truffelolie.
Toegevoegd op: 07-06-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.