Zomersalade met frisgevulde aardappel

Zomersalade met frisgevulde aardappel

Een recept voor een vegetarisch zomers hoofdgerecht met frisgevulde aardappel. Het is in ongeveer 25 minuten te bereiden en de gebruikte hoeveelheden zijn geschikt voor twee personen.

Benodigdheden

  • een grilpan
  • 2 grote aardappels (van ongeveer 300 gram)
  • 100 gram tuinerwten
  • 250 gram cherrytomaten
  • een pak gekruide Quorn roerbakreepjes
  • een eetlepel olie
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 3 takjes munt
  • een zak veldsla (ongeveer 75 tot 100 gram)

Bereidingswijze

  1. Pof de aardappels 12 minuten (bij 800 wat) in de magnetron gaar. Laat ze tien minuten onder een theedoek verder gaar worden.
  2. Kook de erwten twee minuten in een bodempje water, giet ze af en prak ze fijn. Snijd de muntbladeren fijn en roer deze samen met drie eetlepes yoghurt door de erwten. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  3. Bestrijk de tomaten en de Quorn-reepjes dun met de olie. Verhit de grilpan en gril de tomaten en de Quorn-reepjes tot ze een bruine kleur krijgen. Verdeel de veldsla over twee borden en schep de tomaten en de Quorn-reepjes erover. Snijd de aardappels open en schep de erwten met de muntsaus erin.

Voedingswaarde per persoon

Energie: 345 kcal (1442 kJ)
Eiwit : 14 gram
Vet : 10 gram
Koolhydraten : 49 gram

Toegevoegd op: 27-06-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.