Groentetortilla op de Spaanse toer

Groentetortilla op de Spaanse toer

En hier het vijfde en laatste recept voor een heerlijk Valentijnsgerecht. Je ziet: aan ons ligt het niet! Have fun! Wederom een vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen, een stevige groenteomelet, waarvan de bereidingstijd ca. 30 minuten is.

Benodigdheden:

  • 2 uien, in dunne ringen gesneden
  • 225 gram aardappelschijfjes, voorgekookt (koelvak, supermarkt; wellicht alleen in zakken van 450 gram te koop; restant kun je makkelijk gebruiken om te bakken of voor in de maaltijdsoep met Griekse yoghurt, elders in de Valentijnsspecial)
  • 2 eetlepels olijfolie mild
  • 1 courgette, in dunne plakjes gesneden
  • 75 gram wortelreepjes julienne (koelvak, supermarkt; in zakjes van 150 gram - restant is heerlijk in een salade)
  • 6 middelgrote eieren
  • 50 gram geraspte kaas, belegen, 30+ (of minder)
  • 50 ml halfvolle melk
  • (versgemalen peper; eventueel cayennepeper; heel klein snufje)

Bereidingswijze:

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan (liefst met anti-aanbaklaag) - eentje waar een deksel op past, voor later tijdens de bereiding - en fruit hierin de uiringen ca. 5 minuutjes.
  • Doe de aardappelschijfjes op een bord of platte schaal en verwarm ze 5 minuten bij 700 W. in de magnetron.
  • Verdeel de volgende ingrediënten in laagjes over de uien: eerst de aardappel, dan de wortel en dan de courgette.
  • Klop de eieren los met de melk en voeg eventueel wat peper toe en voor de heethoofden onder ons een mini-snufje cayennepeper.
  • Schenk nu dit eimengsel langzaam over de groenten in de koekenpan en draai die een aantal keren rond, zodat het eimengsel goed verdeeld wordt.
  • Strooi dan de geraspte kaas over het eimengsel en leg een deksel op de bakpan.
  • Laat zo de groenteomelet goudbruin en gaar worden in ca. 20 minuten op laag vuur. Check af en toe hoe ver het staat en of het niet te hard gaat.
  • Om het geheel ongeschonden uit te pan te krijgen doe je het volgende:
  • Leg een groot bord op de omelet en houd dit stevig vast en terwijl je dit doet, keer je de koekenpan (met ovenwanten aan!) om. Doe dit boven de gootsteen en met een schort aan, voor 't geval van lekkage.
  • Als dat gelukt is, leg dan een ander groot bord bovenop de omelet en keer die weer om.
  • Zo is de bovenkant weer in zicht en kun je het geheel in mooie punten snijden.

Serveer meteen, hoewel je 'm ook koud kunt eten. Een groene salade smaakt hier prima bij!

Toegevoegd op: 13-02-2009 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

j.p balkenede schreef:

geweldig recept hou van jullie

# 26/03/2012

hentaimonster schreef:

toen ik op hentai klikte kwam ik hier

# 26/03/2012

DNC schreef:

heerlijk recept zou het zo weer eten

# 17/09/2012

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.