Haver-kaaskoek

Haver-kaaskoek

Vandaag alweer het elfde deel van onze recepten-special met granen. Na alle ontbijt-, lunch-, voor- en hoofdgerechttips en recepten voor taarten, volgt hier een recept voor een hartige hap, als lunchgerecht of hoofdgerecht, heerlijk met een groene salade.

Benodigdheden

Koekenpan

Ingrediënten

Voor vier personen:

  • 100 gram havermout
  • 1 dl groentebouillon (van tablet of poeder)
  • 1 ui
  • 100 gram geraspte kaas
  • een mespuntje tijm
  • peper uit de molen
  • (eventueel zout)
  • 1 ei
  • wat zonnebloem- of olijfolie mild
  • (eventueel water of melk)

Bereidingswijze

Pel de ui en snipper hem fijn. Doe ze in een schaal en voeg er de geraspte kaas, de havermout, het ei, de tijm en de bouillon toe. Maak op smaak met grofgemalen peper en eventueel zout. Laat de schaal met het mengsel dan 1 uur staan. Als de massa te dik is, verdun dan met water of melk tot er een roerbaar, glad beslag ontstaat.

Verhit wat olie in een koekenpan en schep met een pollepel het beslag voor 1 koek en bak die aan allebei de kanten lekker bruin. Herhaal dit nog 3x of tot het beslag op is.

Toegevoegd op: 03-03-2008 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.