Hollandse maaltijdsalade

Hollandse maaltijdsalade

Recept voor een Hollandse maaltijdsalade met varkensreepjes, champignons, tijm, peterselie, tomaten en brood. De gebruikte hoeveelheden zijn geschikt voor vier personen.

Benodigdheden

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram varkensreepjes naturel (of kipreepjes, of tivall reepjes)
  • 2 rode uien, in ringen
  • 250 gram champignons, in kwarten
  • 1 theelepel tijm
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 zak eikenbladsla melange (100 gram)
  • 2 trostomaten, in partjes
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • 1 ongesneden brood naar keuze

Bereidingswijze

  • Verhit een wok en schenk de olie erin. Bestrooi de vleesreepjes met zout en versgemalen peper. Roerbak het vlees 5 minuten op hoog vuur, totdat het bruin kleurt.
  • Bak de uiringen en champignons al omscheppend op hoog vuur 3-5 minuten mee tot ze bruin zijn. Roer de tijm en de mosterd erdoor en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Verdeel de slamelange met de tomaat over vier borden en schep het vleesmengsel erop.
  • Strooi de peterselie over de salade en geef er dikke sneden brood bij.

Voedingswaarde per eenpersoonsportie: 710 kCal (2900 kJ), 38 gram eiwit , 20 gram vet , 94 gram koolhydraten .

Andere recepten in de serie over maaltijdsalades

Toegevoegd op: 01-08-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.