Kippensoep met paksoi

Kippensoep met paksoi

Een recept voor een kippensoep met paksoi voor één persoon. Deze maaltijdsoep is te bereiden in ongeveer 20 minuten.

Benodigdheden

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 100 gram (maïs)kipfilet, in reepjes
  • 1/2 liter kippenbouillon, van tablet
  • 2 eetlepels doperwten (diepvries)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus (of ketjap asin)
  • 1 mespunt gemberpoeder

Bereidingswijze

  • Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui zacht en glazig.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Schep de kipreepjes in de bouillon en kook ze in ca. 5 minuten gaar.
  • Roer paksoi, doperwten, gemberpoeder, sojasaus en citroensap door de bouillon. Kook de soep nog 1 minuut.
  • Schep de soep in een grote soepkom.

Voedingswaarde per persoon: 36 gram eiwit , 15 gram vet , 16 gram koolhydraten , 343 kCal , 1440 kJ.

Tip: Voor een extra gevulde soep kun je ca. 2 nestjes (eier)mie aan de soep toevoegen.

We hebben ook een vegetarische variant voor je: Vegetarische maaltijdsoep met paksoi en omeletreepjes.

Andere maaltijdsoepen

Toegevoegd op: 13-08-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.