Kwarktaart met muesli

Kwarktaart met muesli

Vandaag deel 9 in de recepten-special over granen. We hebben al ontbijt, voor- of lunchgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en taart gehad; nu is het tijd voor: NOG een taart!

Benodigdheden

een springvorm met een doorsnede van 20 cm

Ingrediënten

(voldoende voor 4 behoorlijke punten tot 8 dunne punten)

  • 175 gram krokante muesli (liefst niet met geraffineerde kristalsuiker)
  • 100 gram boter
  • 2 dl diksap - cassis
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 500 gram magere kwark
  • 1 zakje (5 gram) agar-agar
  • ¼ liter slagroom
  • (eventueel verse vruchten van het seizoen - liefst rode)

Bereidingswijze

  • Smelt de boter (in een steelpannetje op laag vuur of in een schaal in de magnetron) Meng de muesli erdoor.
  • Verdeel het boter-mueslimengsel over de bodem van de springvorm, egaliseer het en laat dit opstijven in de koelkast.
  • Roer de agar-agar door het diksap; breng dit aan de kook en laat 2 minuten doorkoken, onder goed roeren.
  • Git dit mengsel daarna in een beslagkom en roer af en toe om klonteren tegen te gaan.
  • Intussen de kwark loskloppen met de honing. Dan de slagroom stijfkloppen.
  • Als het diksap tot lauwwarm is afgekoeld, meng dit dan door de kwark en spatel dan de slagroom erdoor.
  • Verdeel dan dit mengsel over de muesli-taartbodem en zet weer in de koelkast. Laat gedurende minstens 3 uur opstijven.
  • Haal dan uit de koelkast en garneer eventueel met (rode) seizoensvruchten, bijv. frambozen, aardbeien, rode of blauwe bessen, bramen.
Toegevoegd op: 27-02-2008 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Bos schreef:

Op deze manier zal het niet gaan werken. De kwark zal even warm als het diksap met de agar agar moeten zijn, anders stolt het direct en gaat het klonten en bindt de kwark niet.

# 12/09/2009

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.