Kwarktaart met muesli
Vandaag deel 9 in de recepten-special over granen. We hebben al ontbijt, voor- of lunchgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en taart gehad; nu is het tijd voor: NOG een taart!
Benodigdheden
een springvorm met een doorsnede van 20 cm
Ingrediënten
(voldoende voor 4 behoorlijke punten tot 8 dunne punten)
- 175 gram krokante muesli (liefst niet met
geraffineerde kristalsuiker)
- 100 gram boter
- 2 dl diksap - cassis
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 500 gram magere kwark
- 1 zakje (5 gram) agar-agar
- ¼ liter slagroom
- (eventueel verse vruchten van het seizoen -
liefst rode)
Bereidingswijze
- Smelt de boter (in een steelpannetje op laag
vuur of in een schaal in de magnetron) Meng de muesli erdoor.
- Verdeel het boter-mueslimengsel over de bodem
van de springvorm, egaliseer het en laat dit opstijven in de koelkast.
- Roer de agar-agar door het diksap; breng dit aan
de kook en laat 2 minuten doorkoken, onder goed roeren.
- Git dit mengsel daarna in een beslagkom en roer
af en toe om klonteren tegen te gaan.
- Intussen de kwark loskloppen met de honing. Dan
de slagroom stijfkloppen.
- Als het diksap tot lauwwarm is afgekoeld, meng
dit dan door de kwark en spatel dan de slagroom erdoor.
- Verdeel dan dit mengsel over de
muesli-taartbodem en zet weer in de koelkast. Laat gedurende minstens 3 uur
opstijven.
- Haal dan uit de koelkast en garneer eventueel
met (rode) seizoensvruchten, bijv. frambozen, aardbeien, rode of blauwe bessen,
bramen.
Toegevoegd op: 27-02-2008 |
Categorie: Recepten |
Printversie