Lasagne met tonijn

Lasagne met tonijn

Een lekker en gezond recept voor een lasagneschotel met stukjes tonijn. De bereidingstijd bedraagt totaal 40 minuten (waarvan 30 minuten oventijd). De hoeveelheden die in dit recept worden gebruikt, zijn geschikt voor een diner voor vier personen.

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 blikjes tonijn (liefst op waterbasis) (bijv. John West)
  • 1 pot rode pastasaus
  • zakje bechamelsaus
  • 500 ml halfvolle melk
  • 200 gram lasagnebladen, wit of groen,
  • zakje geraspte kaas (liefst met minder zout en minder vet)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Smeer een ovenschaal heel lichtjes in met olijfolie
  3. Snijd de courgettes in plakjes en bak ze ongeveer 4 minuten.
  4. Voeg de pastasaus en de uitgelekte tonijn toe en warm e.e.a. ongeveer 2 minuten mee.
  5. Maak de bechamelsaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Begin nu met een laagje saus in de ovenschaal te scheppen en doe dan om en om de lasagnebladen en een laagje saus in de schaal.
  7. Eindig met een laag saus en daaroverheen de bechamelsaus.
  8. Bestrooi met kaas en laat het gerecht in de oven in ongeveer 30 minuten gaar en lichtbruin worden.

Haal het uit de oven en eet smakelijk!

Toegevoegd op: 23-06-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.