Mediterrane salade

Mediterrane salade

Een lekker en gezond recept voor een zomerse Mediterrane salade met tomaat, kip, komkommer en sperziebonen. De hoeveelheden die in dit recept gebruikt worden zijn geschikt voor vier personen.

Benodigdheden

  • 1 zak gemengde sla
  • 4 trostomaten, gewassen en in partjes
  • 1 komkommer, gewassen en in blokjes
  • 200 gram sperziebonen, beetgaar gekookt
  • 200 gram kipfilet met tuinkruiden (vleeswaren)   NB: dit kunt u ook weglaten voor de vegetarische variant.
  • 4 eieren, hardgekookt en in partjes
  • 4 eetlepels kappertjes

Voor de dressing

  • 1 kopje magere yoghurt
  • een scheutje (kruiden)azijn
  • een scheutje olijfolie
  • 2 eetlepels magere yoghurtdressing
  • 2 theelepels provencaalse kruiden (gedroogd)

Bereidingswijze

Verdeel de sla over 4 grote borden. Leg op ieder bord 1/4 van de komkommer en 1 tomaat in partjes. Verdeel de sperziebonen erover. "vouw" de plakjes kipfilet in puntjes en leg die op de sperziebonen. Garneer met de partjes ei en de kappertjes. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op snaak met zout en peper. Doe de dressing pas vlak voor het serveren over de salade of geef die er apart bij. Heerlijk met stokbrood of een warm meergranen broodje.

Andere maaltijdsalades

Toegevoegd op: 20-07-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.