Ovengerecht met paksoi en graanvlokken

Ovengerecht met paksoi en graanvlokken

Vandaag recept twee in onze special over granen. Dit is een recept voor een hoofdgerecht, voor vier personen.

Ingrediënten

  • 150 gram graanvlokken, naar eigen keuze (de natuurvoedingswinkel heeft doorgaans een uitgebreid aanbod)
  • driekwart liter water
  • (eventueel 1 theelepel zout)
  • 1 struik paksoi
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels olijfolie mild
  • 300 gram tofu in blokjes (of eventueel kipfilet, eveneens in blokjes)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • peper uit de molen (en evt. zout)
  • 150 gram magere kwark
  • 2 middelgrote eieren

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwarm een grote (braad-)pan zonder olie en rooster hierin de vlokken vier minuten, al omscheppend.
  3. Haal dan de pan van het vuur en giet het water erbij (met eventueel het zout). Roer goed door.
  4. Doe het deksel op de pan en laat de graanvlokken weken, ca. 30 minuten.
  5. Snijd intussen de paksoi in reepjes en de paprika in blokjes.
  6. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de tofu of kipfilet gedurende 2 minuten, onder toevoeging van de kerriepoeder.
  7. Voeg paksoi en paprika toe en roerbak het geheel nog 4 minuten.
  8. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout.
  9. Klop de eieren los met de kwark. Griet de graanvlokken af, laat ze uitlekken en bedek de bodem van een ovenschaal ermee. Leg hierop het tofu- of kipmengsel en giet het kwarkmengsel erover. Zet de schaal nu in de oven en laat hem goudbruin bakken in ca. 25 minuten.

Serveer hier een groene salade bij.

Toegevoegd op: 29-01-2008 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.