Vegetarisch voorgerechtje met Portobello-paddenstoelen

Vegetarisch voorgerechtje met Portobello-paddenstoelen

Eenvoudig te maken, feestelijk gerechtje, dat natuurlijk ook heerlijk is als lunchgerecht, eventueel met een kopje groentebouillon vooraf. Geschikt voor vier personen.

Benodigdheden:

  • Gevulde kant-en-klare tortellini, klein formaat. Let erop dat de vulling vegetarisch is!
  • (je kunt natuurlijk ook driekleuren kerstboompjes-pasta gebruiken en er vegetarisch gehakt - even roerbakken met sojasaus - bijvoegen)
  • 4 stuks grote Portobello-paddenstoelen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel olijfolie mild (plus een drupje om de ovenschaal mee in te vetten)
  • wat takjes platte peterselie, gehakt (je kunt de rest altijd nog in een soepje verwerken)
  • (eventueel zeezout en versgemalen zwarte peper)

Bereidingswijze:

  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • Tortellini of andere pasta beetgaar koken en afgieten.
  • Stelen van de Portobello's verwijderen en deze fijnsnijden en met de geperste knoflook vermengen.
  • Eventueel zout en peper toevoegen; roerbakpan met de olijfolie verhitten en dit steeltjesmengsel bruinbakken.
  • Hittebron uitschakelen en wat peterselie toevoegen en even omscheppen.
  • Dit mengsel in de paddenstoelhoedjes scheppen; ovenschaal invetten met wat olijfolie en de paddenstoelen gaarbakken in ongeveer 20 minuten.
  • Strooi nog wat peterselieblaadjes over de paddenstoelen en serveer meteen. Lekker met een sneetje meergranentoast, schuin doormidden gesneden.
Toegevoegd op: 16-12-2008 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.