Vegetarisch voorgerechtje met Portobello-paddenstoelen
Eenvoudig te maken, feestelijk gerechtje, dat natuurlijk ook heerlijk is als lunchgerecht, eventueel met een kopje groentebouillon vooraf. Geschikt voor vier personen.
Benodigdheden:
- Gevulde kant-en-klare tortellini, klein formaat.
Let erop dat de vulling vegetarisch is!
- (je kunt natuurlijk ook driekleuren
kerstboompjes-pasta gebruiken en er vegetarisch gehakt - even roerbakken met
sojasaus - bijvoegen)
- 4 stuks grote Portobello-paddenstoelen
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel olijfolie mild (plus een drupje om de
ovenschaal mee in te vetten)
- wat takjes platte peterselie, gehakt (je kunt de
rest altijd nog in een soepje verwerken)
- (eventueel zeezout en versgemalen zwarte peper)
Bereidingswijze:
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Tortellini of andere pasta beetgaar koken en
afgieten.
- Stelen van de Portobello's verwijderen en deze
fijnsnijden en met de geperste knoflook vermengen.
- Eventueel zout en peper toevoegen; roerbakpan
met de olijfolie verhitten en dit steeltjesmengsel bruinbakken.
- Hittebron uitschakelen en wat peterselie
toevoegen en even omscheppen.
- Dit mengsel in de paddenstoelhoedjes scheppen;
ovenschaal invetten met wat olijfolie en de paddenstoelen gaarbakken in
ongeveer 20 minuten.
- Strooi nog wat peterselieblaadjes over de
paddenstoelen en serveer meteen. Lekker met een sneetje meergranentoast, schuin
doormidden gesneden.
Toegevoegd op: 16-12-2008 |
Categorie: Recepten |
Printversie