Ratatouille

Ratatouille

Een recept voor lekkere ratatouille. Dit recept is geschikt voor vier personen.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 laurierbladen
  • 3 theelepels Provençaalse kruiden
  • naar smaak: 1 eetlepel tomatenketchup of tomatenpuree
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • zout en peper
  • 3 tomaten, in stukken (niet te klein)
  • 1 grote ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, in schijfjes

Bereidingswijze

  • Verwam eerst de helft van de olijfolie in een braadpan. Fruit de ui totdat de ringen glazig zijn en voeg daarna knoflook toe, laat het even rustig aanzetten. Doe het restant van de olijfolie in de pan, verhit het even, en voeg vervolgens de aubergine en courgette toe. Blijf ondertussen goed roeren.
  • Als de blokjes beginnen te kleuren voegt je de paprika, laurierbladen, kruiden en de ketchup of tomatenpuree toe. Zet het vuur laag en laat het mengsel met het deksel op de pan in ongeveer 10 minuten gaar worden. Roer af en toe. Breng het op smaak met zout en peper.
  • Voeg vlak voor het opdienen de stukhes tomaat toe, zodat deze wel warm, maar niet gaar worden.

Voedingswaarde

  • Energie: 175 kilocalorieën (730 kJ)
  • Eiwit: 4 gram
  • Koolhydraten: 12 gram
  • Voedingsvezel: 5 gram
  • Vet: 12,5 gram (waarvan 2 gram verzadigd vet, 9,5 gram enkelvoudig onverzadigd vet, 1 gram meervoudig onverzadigd vet)
Toegevoegd op: 01-05-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.