Rodekoolpakketjes met jus van rode ui en balsamico

Rodekoolpakketjes met jus van rode ui en balsamico

In de categorie "inpakken en opeten" het volgende feestelijke gerechtje, dat bepaald niet alleen tijdens de feestdagen goed uitpakt! Dit is een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd: 40 minuten.

Benodigdheden:

voor de pakketjes:

  • 8 stuks grote rodekoolbladeren
  • 2 el olijfolie mild
  • 250 g lamsfilet (vegetariërs laten dit gewoon weg of kiezen voor een veg. alternatief)
  • 150 g kastanjechamignons, in plakjes
  • eventueel zout en peper naar smaak
  • 150 g rode linzen
  • stukje gemberwortel, geraspt
  • 150g zure room
  • 4 el water

voor de jus:

  • 4 rode uien, fijngesnipperd
  • 2 el olijfolie mild
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 dessertlepel honing
  • 2 dl druivensap
  • ½ dl balsamicoazijn

Bereidingswijze

Voor het maken van de pakketjes: de koolbladeren in ruim water (evt. met wat zout) blancheren; koud spoelen en laten uitlekken. De linzen in 12 min gaarkoken en laten uitlekken. Het vlees (eventueel) inwrijven met peper en zout. 1 Eetlepel van de olijfolie verhitten en 't vlees hierin aanbraden, aan beide kanten. Vervolgens het vlees uit de pan nemen en in stukjes snijden. (Voor de vegetarische versie het vervangende product bereiden volgens de instructies op de verpakking). De champignons met de gember ca. 2 min. in het bakvet roerbakken en vervolgens met de zure room door het vlees en de linzen roeren. Maak deze vulling eventueel op smaak af met zout en peper. Verdeel nu de vulling over het midden van de koolbladeren en bind ze dicht met keukentouw tot pakketjes.

Verhit dan de rest van de olie en bak de pakketjes hierin zachtjes aan. Meng er 4 el water door en laat de pakketjes op laag vuur, met het deksel op de pan, gaar worden in zo'n 15 min.

Voor de jus: de olie verhitten en de ui erin fruiten. De honing erdoor roeren en deze licht laten karamelliseren. Voeg het mosterdzaad, druivensap, de azijn en het moesterdzaad toe en laat dit geheel wat inkoken op middelhoog vuur. Breng desgewenst op smaak met peper en zout.

Toegevoegd op: 19-01-2009 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.