Véélkoren roerbakgerecht

Véélkoren roerbakgerecht

Vandaag de eerste van een serie recepten met granen. Zie elders op de site ook onze special over granen. Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 3 eetlepels olijfolie mild
  • 500 gram gesneden, gemixte roerbakgroenten zoals wortel, prei, taugé, kool
  • 200 gram zevenkorenvlokken (natuurvoedingswinkel)
  • 5 eetlepels ketjap of tamari
  • kruidenstrooisel of gomasio

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok en roerbak daarin gedurende 2 minuten de zevenkorenvlokken.
  • Voeg dan de groenten toe en roerbak die drie minuten. Doe er dan onder goed roeren de tamari bij en laat dit wat verdampen.
  • Breng dit mengsel op smaak met het kruidenstrooisel of de gomasio. Dit gerecht kan eventueel nog worden uitgebreid met gebakken tofu en pinda- of satésaus.
Toegevoegd op: 25-01-2008 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.