Salade met vierkorenvlokken en wortel

Salade met vierkorenvlokken en wortel

Hier het vijfde recept in de granen-special: Salade met vierkorenvlokken en wortel. Dit is een lunch- of bijgerecht voor vier personen.

Ingrediënten

  • 1 kleine stengel prei
  • 50 gram winterpeen
  • 1 eetlepel olijfolie, mild
  • 25 gram pijnboompitten
  • 4 eetlepels volle yoghurt
  • 50 gram vierkorenvlokken (natuurvoeding)
  • ½ eetlepel appelazijn
  • 1-2 theelepels grove mosterd
  • peper uit de molen en evt. zout

Bereidingswijze

  • Snijd het donkergroene deel van de prei af; dit gebruiken we niet in het gerecht.
  • Snijd nu het witte en lichtgroene deel van de prei in de lengte doormidden en daarna in dunne (halve) ringen.
  • Was de peen en snijd hem grof. Meng wortel en prei in een kom.
  • Verhit de olie in een koekenpan. Doe de vierkorenvlokken en de pijnboompitjes erin en rooster ze ca. 2 minuutjes.
  • Laat afkoelen en schep dan door het prei-wortelmengsel.
  • Neem een schaaltje en roer hierin de yoghurt met de mosterd en azijn goed door elkaar. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Meng het door de wortelsalade of zet het schaaltje apart, zodat iedereen naar believen kan nemen.
Toegevoegd op: 01-02-2008 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.