Soep van pompoen met rozijnen en speltvlokken

Soep van pompoen met rozijnen en speltvlokken

Vandaag het tiende deel van onze recepten-special over granen. Na alle ontbijt-, lunch-, voor- en hoofdgerechttips en recepten voor taarten, volgt hier nog een recept voor een heerlijk soepje. De hoeveelheden die gebruikt worden zijn voldoende voor vier personen.

Benodigdheden

Staafmixer

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 750 gram pompoen
  • 2 uien
  • 2 uien
  • 20 gram groentebouillonpoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 50 gram speltvlokken (natuurvoeding)
  • 75 gram blanke rozijnen, onder heet water afgespoeld en uitgelekt
  • 125 ml zure room of soya cuisine

Bereidingswijze

  • Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in blokjes.
  • Pel de uien en snijd ze in stukken.
  • Verhit de olie in een grote (soep-)pan en bak hierin de uien en de pompoen, onder toevoeging van de chilipoeder, gedurende 3 minuten. Doe er 1 liter water bij en voeg de bouillonpoeder toe. Breng dit alles aan de kook en laat het 15 minuten doorkoken op laag vuur. Roer geregeld goed door.
  • Pureer de soep met de staafmixer. Voeg dan de speltvlokken en de rozijnen toe en laat het geheel nog 5 minuutjes zacht koken.
  • Zet een schaaltje zure room of soya cuisine op tafel, zodat iedereen naar believen wat aan de soep kan toevoegen.
Toegevoegd op: 01-03-2008 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.