Spinaziesoep

Spinaziesoep

Recept voor een spinaziesoep. Dit recept is geschikt voor 8 personen, dus ideaal als je veel eters krijgt, bijvoorbeeld tijdens de kerstdagen. Je kunt de soep maximaal 3 dagen van te voren maken t/m stap 5. Laat dan afkoelen, dek af en bewaar in de koelkast. Om het serveerklaar te maken, volg je de rest van het recept.

Ingrediënten

  • 25g boter of plantaardig bak-en bakproduct
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 5 cm verse stemgember, geschild en fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, gepeld en uitgeperst
  • 300g aardappelen, geschild en in dobbelstenen gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes gesneden.
  • 1 liter warme groente- of kippenbouillon
  • 500g jonge bladspinazie
  • nootmuskaat (liefst van een muskaatnoot, om te raspen)
  • 15g amandelschaafsel, geroosterd

Bereidingswijze

  • Verhit de boter of het bak- en braadproduct in een grote koekenpan en bak de ui op laag tot middelmatig vuur, ca. 10-15 minuten tot hij zacht en glazig is.
  • Voeg gember, knoflook, selderij en aardappel toe en laat 3-4 minuten op hoog vuur doorkoken, onder goed roeren.
  • Schenk de bouillon erbij, kruid naar smaak en breng weer aan de kook. Laat 10-15 minuten sudderen, tot de aardappel en selderij zacht zijn.
  • Voeg de spinazie toe en rasp wat nootmuskaat over het geheel. Add the spinach and grate over some nutmeg.
  • Kook nog 2 minuten door tot de spinazie geslonken is. Doe dit alles in etappes in een keukenmachine en pureer.
  • Serveer met geroosterd amandelschaafsel en versgemalen zwarte peper.

Voedingswaarde per portie

98cal., 6g vet (3g verzadigd), 9g koolhydraten (waarvan 2g suikers).

Voorbereidingstijd: 15 min.
Kooktijd: ca. 40 min. 

Toegevoegd op: 21-12-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.