Salade van truffelaardappelen, schorseneren en bospaddestoelen

Salade van truffelaardappelen, schorseneren en bospaddestoelen

Een aantal weken geleden hadden we het over stamppotten. Vandaag een lekker recept voor een stamppot; een salade van truffelaardappelen, schorseneren en bospaddestoelen. Dit recept is geschikt voor vier personen.

Benodigdheden:

  • 650 gram truffelaardappelen
  • scheutje azijn
  • 250 gram schorseneren
  • 200 ml room of soja cuisine
  • 300 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram gemengde bospaddenstoelen (cantharellen, trompettes de mort, shii-take)
  • frituurolie
  • 2 eetlepels truffelsalsa
  • peper en zeezout

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met (eventueel) wat zout en azijn gaar. Boen de schorseneren schoon (doe keukenhandschoenen aan!). Snijd 4 mooie, lange, dunne plakken met schil van de schorseneer. Schil de rest en snijd ze in stukken. Zet de stukken net onder in de room en voeg de boter toe. Kook ze in een gesloten pan gaar. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in grove stukken. Verhit de olijfolie en bak ze 5-6 minuten tot het vocht eruit is verdampt. Verhit de frituurolie tot 160° C. Bak de plakken schorseneer in de olie tot ze lichtbruin zijn. Draai ze direct uit de olie om de steel van een houten pollepel om een krul te maken. Bestrooi ze daarna licht met zeezout. Druk de aardappelen door een pureeknijper of stamp ze fijn. Pureer de in room gekookte schorseneren in de blender of keukenmachine en roer dit met de truffelsalsa door de aardappelen. Breng de puree op smaak met peper en zout. Schep de paddenstoelen erdoor en leg er de schorsenerenkrullen erop.

Toegevoegd op: 09-10-2008 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Ellis schreef:

Die 300 g boter moet toch zeker 39 g zijn?

# 23/10/2010

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.