Taart van maïsvlokken met rozijnen

Taart van maïsvlokken met rozijnen

Vandaag deel 8 in de recepten-special over granen. We hebben al ontbijt, voor- of lunchgerechten, hoofdgerechten en nagerechten gehad; nu is het tijd voor een taart.

Benodigdheden

Een taartvorm met een doorsnede van 22 cm

Ingrediënten

(voldoende voor 4 behoorlijke punten tot 8 dunne punten)

  • 125 gram maïsvlokken (natuurvoeding)
  • 75 gram rozijnen
  • 2 eetlepels appeldiksap
  • evt. likje honing
  • 4 eetlepels maïsmeel
  • 1 liter (magere) yoghurt
  • 1 ei
  • 1 theelepel anijspoeder
  • zonnebloem- of olijfolie

Bereidingswijze

  • Vet de taartvorm in met wat olie.
  • Doe de yoghurt in een beslagkom en week laat hierin de maïsvlokken gedurende 3 uur weken.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Meng dan de rozijnen, appeldiksap, evt. honing, maïsmeel en anijspoeder erdoor.
  • Het ei splitsen en de eidooier door het mengsel roeren. Het eiwit stijdkloppen en dan luchtig door het mengsel spatelen.
  • Stort het mengsel in de taartvorm, zet in de voorverwarmde oven en bak ca. 45-60 minuten tot het een mooie, goudgele taart is geworden. Check ook nog even of hij van de kanten loslaat; dan is hij gaar en kan hij uit de oven.
Toegevoegd op: 20-02-2008 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.