Tabouleh-bulgursalade

Tabouleh-bulgursalade

Vandaag weer een artikel in de serie over maaltijdsalades. Een tabouleh-bulgursalade voor twee personen. Te bereiden in ca. 25 minuten. (NB: excl. de wel-tijd van de bulgur of couscous).

Benodigdheden

  • 100 gram bulgur of couscous
  • 1 theelepel olijfolie
  • 100 gram kalkoenfilet (vleeswaar) in reepjes *)
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 vleestomaten, ontveld en in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 6 groene olijven zonder pit, in plakjes
  • 4 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries) of 4 theelepels gedroogde peterselie
  • 1 eetlepels fijngehakte muntblaadjes, vers of diepvries
  • 4 eetlepels citroensap
  • snufje cayennepeper
  • eventueel snufje zout

Voorbereiden

Doe de bulgur of couscous in een pan en giet er zoveel kokend water op dat alle korrels net onderstaan.

Laat 20 minuten wellen. Schep dan uit de pan in een kom.

Bereidingswijze

Roer alle ingrediënten in een schaal door elkaar. Breng de salade op smaak met cayennepeper en eventueel wat zout.

*) NB voor een vegetarische variant: vervang de reepjes kalkoenfilet door 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten.

Andere recepten in de serie over maaltijdsalades

Toegevoegd op: 29-07-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

hem schreef:

ik mis de lekkere kleine komkommers van de turkse groentenboer..

# 21/08/2008

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.