Tartaarburgers met rode uimarmelade
Een recept voor tartaarburgers met rode uimarmelade. Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen en te bereiden in ca. 40 minuten.
Ingrediënten
- 500 g aardappelen, met schil in partjes
- 400 g rundertartaar
- 1 ei
- 5 eetlepels olijfolie
- 3 takjes rozemarijn, blaadjes van takjes gehaald
- 4 rode uien, in ringen
- 100 ml balsamicoazijn
- 4 takjes peterselie, gehakt
- 1 klein bosje bieslook, fijngeknipt
- 1 beschuitje, verkruimeld
- 4 bruine harde broodjes met sesamzaadjes
- een paar blaadjes eikenbladsla
- zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Schep de rozemarijn en 2 eetlepels olie door de aardappelen en doe ze in de oven.
- Rooster de aardappelpartjes in ongeveer een half uur gaar en
goudbruin. Schep regelmatig om.
- Verhit 2 eetlepels olie in een
braadpan. Bak de uienringen hierin ca. 5 minuten.
- Blus de uien met de azijn en
laat het geheel aan de kook komen. Laat de azijn in ca. 10 minuten
geheel inkoken. Schep regelmatig om.
- Meng de tartaar met zout, peper, bieslook, peterselie, ei en
beschuitkruimels.
- Maak van tartaarmengsel 4 platte schijven.
- Verhit
een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag.
- Bestrijk de (grill)pan met de
rest van de olie en bak de tartaarburgers in ongeveer 10 minuten gaar. Snijd
de broodjes open. Verdeel de sla over de broodjes, leg de
tartaarburgers erop en veerdeel de rode uien erover.
Serveer de burger met de
aardappelpartjes.
Voedingswaarde per persoon
515 kcal , 32 g eiwit , 20 g vet , 53 g koolhydraten
Toegevoegd op: 22-10-2007 |
Categorie: Recepten |
Printversie