Tartaarburgers met rode uimarmelade

Tartaarburgers met rode uimarmelade

Een recept voor tartaarburgers met rode uimarmelade. Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen en te bereiden in ca. 40 minuten.

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen, met schil in partjes
  • 400 g rundertartaar
  • 1 ei
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 takjes rozemarijn, blaadjes van takjes gehaald
  • 4 rode uien, in ringen
  • 100 ml balsamicoazijn
  • 4 takjes peterselie, gehakt
  • 1 klein bosje bieslook, fijngeknipt
  • 1 beschuitje, verkruimeld
  • 4 bruine harde broodjes met sesamzaadjes
  • een paar blaadjes eikenbladsla
  • zout en peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Schep de rozemarijn en 2 eetlepels olie door de aardappelen en doe ze in de oven.
  • Rooster de aardappelpartjes in ongeveer een half uur gaar en goudbruin. Schep regelmatig om.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan. Bak de uienringen hierin ca. 5 minuten.
  • Blus de uien met de azijn en laat het geheel aan de kook komen. Laat de azijn in ca. 10 minuten geheel inkoken. Schep regelmatig om.
  • Meng de tartaar met zout, peper, bieslook, peterselie, ei en beschuitkruimels.
  • Maak van tartaarmengsel 4 platte schijven.
  • Verhit een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Bestrijk de (grill)pan met de rest van de olie en bak de tartaarburgers in ongeveer 10 minuten gaar. Snijd de broodjes open. Verdeel de sla over de broodjes, leg de tartaarburgers erop en veerdeel de rode uien erover.

Serveer de burger met de aardappelpartjes.

Voedingswaarde per persoon

515 kcal , 32 g eiwit , 20 g vet , 53 g koolhydraten

Toegevoegd op: 22-10-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.