Thaise kokos-kip-limoensoep

Thaise kokos-kip-limoensoep

Een recept voor een lekkere en gezonde Thaise soep met kokos, kip en limoen. Geserveerd met naanbrood. De gebruikte hoeveelheden in dit recept zijn geschikt als hoofdgerecht voor vier personen. De soep is te bereiden in ongeveer 25 minuten.

Ingrediënten

  • 400 g sperziebonen, gesneden
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 groene peper, zonder zaadjes in reepjes
  • 300 g kipfilet, in reepjes
  • 1 stengel citroengras (sereh)
  • 2 naanbroden
  • 200 mL kokosmelk
  • sap van 2 limoenen
  • ½ liter kippenbouillon, van tablet
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

Kook de sperziebonen ongeveer vier minuten en giet ze af. Verwarm de naanbroden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een wokpan. Bak de ui, peper, knoflook en kipfilet ongeveer 5 minuten. Voeg het citroengras, de kokosmelk en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook. Roer het limoensap, de sperziebonen en de paprika door de bouillon en kook alles tot de sperziebonen beetgaar zijn. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Serveer de soep met het naanbrood.

Voedingswaarde per persoon

615 kcal , 31 g eiwit , 22 g vet , 72 g koolhydraten

Toegevoegd op: 14-10-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.