Tortilla met zoete aardappel en geitenkaas

Tortilla met zoete aardappel en geitenkaas

Net als de afgelopen twee dagen nog een feestrecept speciaal voor kerst voor je. Dit recept is wederom geschikt voor 8 personen. Te bereiden in 15 min, kooktijd: 1 uur en 50 min.

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 paprika's (rood en geel gemengd), grof gesneden
  • 1 venkelknol, dun gesneden
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 3 middelgrote eieren
  • 284 ml soya cuisine
  • 125 gram verse zachte geitenkaas, in stukjes
  • Eventueel wat belegen kaas, grof gehakt
  • 75 gram jonge spinazie; waterkers of verse basilicum

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven tot 220°C (heteluchtoven 200; gasstand 7).
  • Doe de aardappelen in een grote braadslede en sprenkel de helft van de olie erover. Goed omschudden.
  • Doe de paprika, venkel, knoflook en ui in een tweede braadslede. Naar smaak kruiden, de resterende olie erover sprenkelen en weer goed omschudden. Zet beide braadsledes in de oven en rooster gedurende 30-35 minuten of tot de groenten zacht zijn.
  • Klop de eieren met de room en kaas en kruid met flink wat grof gemalen zwarte peper.
  • Bekleed de bodem en zijkanten van een cakevorm met een doorsnede van 20,5 cm met antikleef bakpapier.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 170°C (hetelucht 150, gasstand 3). Leg de geroosterde aardappelen en groenten in de braadslede met de spinazie, waterkers of basilicum en voeg een beetje eiermengsel over het geheel toe. Schenk het eventuele resterende eiermengsel erover en bak de tortilla in het midden van de oven gedurende ca. 1¼ uur, of tot het ei gaar is en de bovenkant van het gerecht goudkleurig.
  • Serveer warm of koud.

Voedingswaarde per persoon

252 kcal, 21g vet (12g verzadigd), 4g koolhydraten (4g suiker) per portie.

NB:
Je kunt de tortilla een dag van te voren al maken. Laat afkoelen in de braadslede, dek af en bewaar hem in de koelkast.
Om hem warm te serveren, stort je de tortilla op een glazen snijplank, waarna je hem in plakken snijdt en daarna op een licht ingevet bakvel op het rooster van de oven legt. Afdekken met aluminiumfolie en in een warme oven 10-15 minuten verwarmen. 

Toegevoegd op: 22-12-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

poieazrpoierpoiuzeopir schreef:

khen dees geprobeerd en kmoet zegge da et vri scheun gelukt is

# 24/02/2010

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.