Tortelloni met spinazie

Tortelloni met spinazie

Een recept voor een vegetarisch gerecht met tortelloni en spinazie. Het is gezond en gemakkelijk te bereiden in slechts 15 minuten. De gebruikte hoeveelheden zijn geschikt voor een diner voor vier personen.

Benodigdheden

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 2 zakken spinazie à 300 gram
  • 2 bakken koelverse tortelloni met kaas en noten à 250 gram (AH)
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • handje walnoten, grof gehakt

Bereidingswijze

Verdeel de spinazie in 3 porties. Verhit in een ruime koekenpan de olie en bak de ui hierin. Voeg voordat de ui verkleurt een portie spinazie toe en laat die al omscheppend slinken alvorens de volgende portie toe te voegen. Laat het vocht verdampen.

Kook de tortelloni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af.

Roer de oregano en de knoflook (met eventueel zout en peper - al dan niet versgemalen) door de yoghurt.

Schep het yoghurtmengsel door de spinazie en verwarm dit 2 minuten mee.

Verdeel de tortelloni over vier borden en schep de spinazie erop.

Bestrooi het gerecht met de walnoten en serveer direct.

Voedingswaarde per persoon

Toegevoegd op: 04-07-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.