Verrassingspannenkoekjes

Verrassingspannenkoekjes

Vandaag helaas alweer het laatste (twaalfde) deel van onze recepten-special over granen. Al wat gerechten geprobeerd? Vond jij het ook zo lekker? Wij lusten er wel (havermout-)pap van! Na alle ontbijt-, lunch-, voor- en hoofdgerechtentips en recepten voor taarten, volgt hier nog een tweede koek-recept, namelijk pannenkoeken. Dit is een recept voor vier personen.

Ingrediënten

voor de pannenkoekjes:

  • 50 gram amaranthvlokken
  • 40 dl melk
  • 50 gram geraspte kaas
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 dl melk
  • (evt. snufje zout)

voor de vulling:

  • 1 preistengel
  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 5 eetlepels groene of rode pesto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram pijnboompitten
  • peper uit de molen

Bereidingswijze

Begin met het maken van het pannenkoekenbeslag, als volgt: doe de melk in een pan en kook hierin de amaranthvlokken gaar in ca. 8 minuten. Verwarm de oven dan voor tot 180°. Roer dan de kaas door het pap-mengsel. Laat afkoelen tot de pap lauwwarm is. Klop de eieren en de bloem door het mengsel en voeg beetje bij beetje de melk erbij, al kloppend, tot een dik vloeibaar mengsel is verkregen. Bak van dit beslag kleine pannenkoekjes en houd ze, bedekt met aluminiumfolie (blinkende kant naar binnen!) op temperatuur in de warme oven.

Snijd voor de vulling de prei in ringetjes; de courgette in plakjes en de paprika's in blokjes.  Verhit dan de olie in een koekenpan en bak in 5 minuten de groenten beetgaar. Roer de pesto erdoor en voeg versgemalen peper toe en evt. zout. Leg nu steeds wat groenten op een pannenkoekje, vouw dit dan dicht en garneer met wat pijnboompitjes.

Toegevoegd op: 05-03-2008 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Merel schreef:

Die dl melk kloppen niet. 1x 2 dl en 1x 40dl?

# 22/09/2014

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.