Vierkorenbroodje

Vierkorenbroodje

Vandaag het zevende recept in onze receptenspecial over granen. Deze keer een brood om zelf te bakken in de broodbakmachine! Dit recept is geschikt voor vier personen.

Benodigdheden

  • een broodbakmachine
  • 100 gram volkorenbloem
  • 300 gram witte bloem
  • 100 gram vierkorenvlokken (natuurvoeding)
  • 10 gram zout
  • 1 eetlepel olie
  • 7 tot 8 gram gist, gedroogd
  • 3,5 tot 4 dl koud water

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in de broodbakmachine en bak het brood volgens de gebruiksaanwijzing van het apparaat.

De eerste keer zal het even uitproberen zijn. Het kan dat er meer of juist minder water in moet, maar dat is een kwestie van experimenteren; het zal even duren voor je het "ideale" broodje gebakken hebt!

Je kunt de bovenkant van je broodje nog "heel professioneel" versieren met vlokken: voeg die toe net nadat de laatste kneedsessie is afgelopen, dus vóór het rijzen begint.

Toegevoegd op: 10-02-2008 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.