Feestelijke en gezonde recepten voor de kerstdagen - Deel 2

Feestelijke en gezonde recepten voor de kerstdagen - Deel 2

Kerst nadert weer en daarom vandaag nog meer tips voor gezonde kerstdiners. Hieronder volgen allerlei "losse bouwstenen" waarmee je zelf eenvoudig een diner kunt samenstellen. De gerechten die klikbaar zijn, verwijzen naar elders op de site.

Groentesuggesties

Heel feestelijk is een grote schaal, evt. met verschillende vakken, met verschillende verse groenten. Heel decoratief, prachtig van kleur en erg gezond! (laat de sausjes en het zout zoveel mogelijk achterwege; maak op smaak met verse kruiden)

  • Witlofsalade met yoghurt dressing
  • Biologische diepvrieserwtjes (Albert Heijn)
  • Worteltjes met peterselie (evt. schoongemaakte wortels te koop in koelvak supermarkt)
  • Haricots verts
  • Gezonde witlofsalade
  • Maiskolfjes of maiskorrels (in blik te koop)
  • Sperziebonen (evt. schoongemaakt te koop in koelvak supermarkt)
  • Broccoliroosjes, beetgaar gekookt
  • Geroosterde groente zoals courgette, paprika, aubergine, rode ui (evt. ook kant en klaar te koop in koelvak supermarkt)
  • Kleine spruitjes, even gekookt of geroerbakt. NB: geroerbakte stukjes gele en/of rode paprika staan hier erg decoratief tussen!

Aardappel- en rijst- en pastavariaties

Bak je aardappeltjes altijd in een gezonde olie, bijv zonnebloem- of olijfolie, in plaats van vet. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen aardappelen te serveren. In plaats van sausjes kun je een beetje van de geroosterde groentebouillon geven bij de rijstgerechten, als je gasten hebt die op hun gewicht letten.

Toegevoegd op: 14-12-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.