Rijstolie voor frituren en wokken

Rijstolie voor frituren en wokken

Wij ontdekten een - voor ons - nieuwe soort frituurolie van het merk King: rijstolie. We hebben er frietjes in gebakken en we vonden de friet mooi droog, krokant en de geur en smaak van de olie is neutraal.

De website van de fabrikant geeft aan dat je nu "zorgeloos lekker kunt zondigen". Daar zijn we het niet mee eens, maar als je af en toe frietjes als onderdeel van de maaltijd neemt, dan behoort rijstolie - samen met kokosolie - tot onze favorieten. We willen je dus je geliefde frietjes niet ontnemen als je ze zeer met mate eet; wèl je "daarbij horende" (wie zegt dat?! dat heb jij zelf gekoppeld!) vette snacks als bamihap, frikandel, kroket, soufflé, hamburger, etc.
Volgens de verpakking bevat deze olie geen kunstmatige toevoegingen en neemt het te frituren product minder vet op. Dat klopt wel.
Voorts gaat de olie - door een behoorlijk hoog rookpunt van 245°C - lang mee. Het bevat een hoog vitamine E-gehalte en zou passen in een cholesterolarm dieet. Het bevat geen transvetten.

Kijk op www.natuurlijkfrituren.nl.


Toegevoegd op: 26-01-2009 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

freddy schreef:

ik bak alles in de cocosolie heel licht en droog en lekker en gezond maar prijzig ik heb nu ook rijstolie maar nog geen ervaring om daar iets over te zeggen freddy

# 28/01/2009

Daan schreef:

En waar kan je dat spul kopen dan?

# 30/06/2009

jan schreef:

Heb net een mail gestuurd via de website van rizi voor de verkooppunten bij mij in de buurt. nu wachten op antwoord.

# 25/07/2009

annette schreef:

kan je rijstolie ook in de frituurpan doen

# 23/09/2009

Jan Patat schreef:

Ja Annette, volgens mij is er bij de Jumbo/Albert Heijn rijstolie te koop om mee te frituren. Maar dat staat toch ook in de titel? Ben je blond?

# 05/12/2009

ineke schreef:

de rizi rijstolie kan je krijgen bij de deen ik gebruik het nu twee weken,ik ben heel tevreden, eindelijk geen smaak van olie meer in het eten

# 31/01/2012

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.