Roomijs verhoogt vruchtbaarheid

Roomijs verhoogt vruchtbaarheid

In tegenstelling tot wat het schoonheidsideaal voorschrijft, wordt de vrouwelijke vruchtbaarheid verhoogd door het eten van vetrijk roomijs. Onderzoekers hebben aangetoond dat vrouwen die volle melkproducten nuttigen, vruchtbaarder zijn dan zij die halfvolle of magere producten eten en drinken.

Deze bevindingen kunnen een verklaring zijn voor de toename van vrouwelijke onvruchtbaarheid in het Westen. Met name modebewuste jonge vrouwen die proberen gezond en slank te blijven, lopen risico.

Het eten van twee of meer vetarme dieetproducten per dag verhoogt het risico op onvruchtbaarheid met 85%. Deze verhoogde onvruchtbaarheid ontstaat door een verstoorde ovulatie als gevolg van te weinig vetten in het lichaam. Vrouwen die ten minste een volvet product per dag eten, verminderen hun onvruchtbaarheid met 27%.

Het onderzoek is gedaan onder 18.000 vrouwen tussen de 24 en 42 jaar. Ze probeerden zwanger te worden in de periode tussen 1991 en 1999.

Toegevoegd op: 01-02-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.