Beauty-tips deel 1

Beauty-tips deel 1

Deze keer eens iets over schoonheidstips. We gaan de dertig best bewaarde beauty-geheimen voor je onthullen, want als je jezelf goed verzorgt en weet dat je er "fris en fruitig" uitziet, dan voel je je ook lekkerder in je vel!

Niemand ziet er 24 uur per dag perfect uit, zelfs topmodellen niet. OK, die categorie komt wel een eind in de richting natuurlijk...

Maar wat we bedoelen te zeggen is: iedereen heeft uiteraard weleens een "off-day", of een "bad hairday".

En de reden dat topmodellen en beroemdheden doorgaans meer goede dagen hebben (qua uiterlijk) dan wij, gewone stervelingen, heeft te maken met het feit dat zij alle geheimpjes en trucjes kennen om er onder alle omstandigheden stralend uit te zien.

Lees dus onderstaande tips en je hoeft je niet langer onder je dekbed te verschansen als je eens niet lekker in je vel zit!

Vandaag de eerste 5 tips:

1) Als je nagellak na een dag of drie, vier begint te af te bladderen, doe het dan in het vervolg zo: breng na het lakken een sneldrogende toplaag aan en breng om de dag een nieuwe toplaag aan. Het kost maar een paar seconden, en je hebt twee keer zo lang plezier van je gelakte nagels.

2) Geïrriteerde huid? Meng gelijke delen ijswater en magere melk en breng dit mengsel aan op het gezicht met wattenschijfjes. De melk bevat melkzuur, wat kalmerend, voedend en vochtinbrengend werkt op een branderige of vermoeide huid, terwijl het koude water de roodheid en branderigheid vermindert.

3) De truc voor prachtige wenkbrauwen is om de haartjes te knippen alvorens ze te epileren. Borstel je wenkbrauwen met een wimperkam in tegengestelde richting. De haartjes die het dichtst bij je neus zitten, zijn het langst, dus knip de puntjes er vanaf met een nagelschaartje om zo een rechte lijn te creëren van de binnenhoek van de wenkbrauw naar het uiteinde. Kam dan in de richting van de slapen en doe hetzelfde met lange haartjes tussen de wenkbrauwboog en de buitenhoeken. Epileer de "verdwaalde" haartjes die her en der onder de wenkbrauwlijn groeien.

4) Wist je dat teveel reinigen slecht voor je huid is? als je al een droge huid hebt, kan teveel reinigen een vochttekort veroorzaken en zo maak je de huid kwetsbaarder voor nog meer schade. Te veel of te vaak reinigen van een vette huid kan de talgklieren teveel stimuleren en dat leidt weer tot meer uitslag. Reinig je huid elke avond en spoel 's morgens alleen met water; eerst met warm en daarna met koud water.

5) Zorg er altijd voor dat je haar tenminste voor 60% droog is voordat je het begint te stylen.  Nat haar föhnen betekent dat je het haar langer blootstelt aan extreme warmte en bovendien ben je dan geneigd om de haardroger heel dicht tegen het haar te houden, zodat het sneller kan drogen. Hierdoor zal je haar uitdrogen en beschadigen. Je kunt beter je haar voorzichtig afdrogen met een super-absorberende handdoek, of tenminste tien minuten wachten met het föhnen van handdoekdroog haar.

Andere delen in deze serie

Toegevoegd op: 05-07-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.