Beauty-tips deel 4

Beauty-tips deel 4

16) Als je last hebt van droge haarpunten, dan is dit een goede tip voor je: nadat je de shampoo in je haar hebt gemasseerd, doe je er onmiddellijk nog een laagje conditioner bovenop. Spoel dit samen uit. Doe vervolgens in het uitgespoelde haar nog een keer conditioner. Shampoo bevat nogal eens uitdrogende bestandelen (reinigingsmiddelen) en door conditioner toe te voegen voorkom je dat al het vocht onttrokken wordt uit de al wat drogere onderste haarlokken.

17) Vermijd altijd conditioner op de haarwortels. Ze zitten dicht tegen de hoofdhuid en krijgen daardoor al voldoende natuurlijke smering via de talgklieren. De haaruiteinden zijn het oudste deel van je haardos en hebben als zodanig het langst blootgestaan aan schadelijke invloeden van zee- en zwembadwater, zon, haarverf, permanentvloeistof, shampoo, etc.

Daarom hoort conditioner ook alleen op die plekken te worden aangebracht!

Nog een reden om geen conditioner op de haarwortels aan te brengen: je kapsel wordt er slap en futloos van!

18) Om je wimpers langer te laten lijken is het belangrijk dat je de juiste techniek toepast bij het aanbrengen van je mascara: veeg het borsteltje aan een tissue af om overtollige mascara te verwijderen, trek voorzichtig de huid van de wenkbrauw wat op, zodat je de wimperboog beter kunt zien, plaats dan het borsteltje op de wimperwortels en zigzag dan heen en weer tot aan de wimperuiteinden. Gebruik tot slot nog een wimperkammetje. Deze methode wordt ook door professionals gebruikt!

19) Maak geregeld je spulletjes schoon: haarborstel, kam, make-up borsteltjes en -sponsjes. Ze zijn namelijk een ideale broekplaats voor bacteriën, waardoor je gemakkelijk "onverklaarbare" huidirritatie, -uitslag of pukkeltjes kunt krijgen.

Je kunt dit het beste doen door een milde shampoo op de spulletjes aan te brengen en na te spoelen met warm water. leg de spullen daarna over de rand van de gootsteen of een tafel of op een schone theedoek te drogen. Maak er een gewoonte van om dit 2 keer per maand te doen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zeer geregeld nieuw beauty-gereedschap aan te schaffen en het oude materiaal weg te gooien.

20) Donkere nagellak kan (gele) vlekken achterlaten op je nagelplaten. Je kunt de vlekken verwijderen door je vingers in een glas water te dopen, waarin je 1 Alka Seltzer bruistablet (tegen griep, koorts, pijn) hebt opgelost.

Andere delen in deze serie

Toegevoegd op: 17-07-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.