Beauty-tips deel 5

Beauty-tips deel 5

21. Als je je haar 's ochtends gewassen hebt en het lijkt 's middags alweer vet, probeer dan eens het volgende: breng wat shampoo op de haarwortels aan VOOR je je haar natmaakt, en was het dan op de normale manier. Shampoo breekt het vet op de schedelhuid namelijk beter af in onverdunde vorm.

22. Om het risico op ingegroeide haartjes na het scheren tot een minimum te beperken, kun je beter een lichte of vetvrije after shave lotion gebruiken. Een dikke crèmelaag kan verstopping veroorzaken van  de talgklieren of haarzakjes, waardoor pijnlijke rode bobbeltjes ontstaan.

23. Ter voorkoming van miskopen bij het kiezen van een nieuwe foundation crème kun je het volgende doen: om zeker te weten dat de foundation de goede tint is voor zowel gezicht als hals, test dan de kleur door wat van het spul op je borstbeen aan te brengen; de kleur die niet meer zichtbaar is, is de juiste! Let op: dit hulpmiddeltje werkt niet bij een zongebruinde huid... wacht dus tot de herfst of winter met het kopen van een nieuwe foundation!

24. Blijf niet te lang "weken" in een te warm bad. Het droogt de huid uit, verhoogt de bloeddruk en kan de bovenste huidlaag beschadigen, waardoor bepaalde aandoeningen (zoals couperose, cellulitis) beter zichtbaar worden. Zorg ervoor dat het badwater aangenaam van temperatuur is, maar zeker niet te warm en blijf niet langer dan 15 minuten in het bad liggen. Smeer je hele lijf na het afdrogen in met een bodylotion die rijk is aan antioxidanten, zoals vitamine E.

25. Om een ontstoken rood vlekje te camoufleren, hou je eerst een paar minuten een ijsblokje, verpakt in een tissue, tegen de plek, tot de zwelling vermindert. Breng daarna wat teatree-olie op de plek aan tegen de bacteriën.  Doe er dan wat groengetinte camouflagestick op om de roodheid weg te werken en ga er dan nog een keer overheen met een huidkleurige camouflagecrème. Tot slot kun je eventueel nog wat transparante poeder op de plek aanbrengen. Dit camouflage-gebeuren geldt uiteraard alleen voor "noodgevallen", waarin je je echt geen rode vlekjes op je huid kunt permitteren, zoals eh... een belangrijke date? een sollicitatiegesprek? iets representatiefs?  tja... wat voor de ene mens een noodgeval is, is voor de andere een eitje... maar je kunt het vlekje natuurlijk veel beter gewoon laten helen nadat je er de teatree-olie op hebt aangebracht.

Andere delen in deze serie

Toegevoegd op: 27-07-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.