Afvallen terwijl je slaapt

Afvallen terwijl je slaapt

Dat een goede nachtrust ook kan helpen tegen overgewicht blijkt ook nu uit een onderzoek van de Case Western University in Ohio.

Vrouwen die per nacht minder dan 5 uur slapen, hebben 33 procent meer kans op overgewicht dan vrouwen die per nacht minstens 7 uur slapen.

De onderzoekers denken niet dat dit verschil komt doordat slechtere slapers grotere eters zijn: "Eerdere studies hebben bewezen dat na een paar slechte nachten het hormoon dat de honger controleert ervoor zorgt dat mensen meer eten", vertelt een van de onderzoekers op tegen de BBC. "Maar uit ons onderzoek blijkt dat ze juist minder eten". Dat suggereert dat honger geen rol speelt bij de gewichtstoename van slechte slapers.

Een mogelijke verklaring zou kunnen zijn dat korte slapers minder calorieën verbruiken tijdens hun nachtrust. Bovendien zouden ze minder energie hebben. Daardoor bewegen ze minder en verbruiken ze ook overdag minder calorieën.

Toegevoegd op: 29-03-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

charles schreef:

als je slaapt verbruik je toch juist geen energie? hoe kun je dan calorieen verbranden in je slaap?

# 29/03/2007

isabel schreef:

charles je hebt helemaal gelijk!!

# 03/01/2012

iris schreef:

Als je slaapt verbrand je ook kcal. Je beweegt namelijk (draaien, ademhalen, etc) en je houd je theperatuur op peil,

# 29/02/2012

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.